Glasswool - vata de sticla LHF

Detalii despre produs:

LHF

Nu poate fi incarcata la compresiune, poate fi taiata usor, se monteaza simplu, este ideala pentru izolarea termica si fonica a mansardelor, cladirilor cu structuri usoare, planseelor pe grinzisoare si a tavanelor suspendate. Produsele LHF se pot comanda si sub forma de placi.

Densitate [kg/m3]
  • 12 kg/m3 (determinata conform STAS 5838/1)
Coeficientul de conductivitate termica
  • λ 10 [W/mK]: 0,036 W/mK (determinat conform STAS 5921, ISO 8301, STAS 5912)
Coeficientul de revenire
  • 0,85
Clasa de combustibilitate
  • A1 (conform M 742, SR EN ISO 1182)
  • C0 – incombustibil
Tipuri de caseraj
  • necaserat
Coeficient de conductivitate termica (λ)

Masuratorile pentru determinarea valorilor coeficientului de conductivitate termica s-au efectuat conform normelor ISO 8301, “Determinarea rezistentei termice in stare continua, Metoda de masurare a fluxurilor termice.” Valoarea de proiectare a coeficientului de conductivitate termica trebuie determinat, pe baza datelor furnizate, conform normativului C 107/3-1997 - Calcule termotehnice.

Rezistenta termica (R)

Raportul dintre grosimea materialului si coeficientul de conductivitate termica d/λ , simbol R, unitate de masura m2K/W. O valoare mai mare a lui R asigura o termoizolare mai buna.

Coeficientul de difuzie a vaporilor(δ)

0,16-0,18 g/msMPa este caracteristic pentru vata de sticla URSA, care are un coeficient de difuzie a vaporilor mic, nu impiedica evaporarea umiditatii patrunse deja in structura.

Rezistenta la difuzia vaporilor (µ)

Este o caracteristica a materialului care nu se masoara si care exprima grosimea stratului de aer cu care este echivalenta rezistenta materialului la difuzia vaporilor.

Porozitate acustica (σ)

0,96-0,99 Vata de sticla URSA are o structura cu pori deschisi, aflandu-se in comunicare directa unul cu celalalt si cu spatiul exterior, iar curentul de aer care trece printre fibre este supus la frecare. In cazul materialelor fonoabsorbante corespunzatoare este necesar ca aceasta valoare sa fie cel putin 0,8.

Rezistenta la circulatia aerului (R)

5-64 Ns/m4 Rezistenta la circulatia aerului exprima in ce masura materialul impiedica circulatia fluxului de aer. Datorita structurii interioare poroase, suprafetele de contact ale elementelor de alcatuire sunt mari, (suprafata fibrelor elementare), exercitand frecarea asupra fluxului de aer, fiind astfel un fonoabsorbant eficient.

Combustibilitatea

Conform SR EN ISO 1182, este un material incombustibil, la foc nu picura, produce fum intr-o cantitate redusa.

Limita temperaturii de utilizare

Materialele simple se pot utiliza in siguranta pana la temperatura de +250 °C, rasinile sintetice ard fara flacara, iar distrugerea fibrelor apare numai la temperatura de +500 °C.

 

   
 
© AL MA CHIM SRL 2008
Powered by Polysoft